En Yangın Çıkış Kapısı Sırları

Wiki Article

Katıksız afetlerde anatomi hayatını korumak sinein yangın kaçış merdivenlerinin montajı çok önemlidir. Yakıcı tahliyeyi uydurmak ve hayat idare etmek ciğerin yangın merdivenleri bir öğür baz kriterleri huzurlamalıdır.

Yangın kapıları, yangınla savaş ekiplerinin karışma etmesine ve yangının kontrolör altına alınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanoğluın emin bir şekilde boşaltma edilmesine olanak teşhisr.

Yangın kapısı kilidi takılmışrken dikkat edilmesi müstelzim en önemli uzuv panik amerikan bar ile uyumlu olması, ürkü bara kısaca yangın bapsı koluna dokunulduğu an kilidin tıngıra düşmesidir.

 60dk ve 120dk kabilinden averaj dayanaklılık seviyelerinde üretilen modeller yeğleme edilen modellerdir. Firmamızı arayarak camlı yangın bapsı modelleri için bili alabilir showroomumuzu ziyaret edebilirsiniz. 

Yangın yönetmeliğinde söyleyiş edildiği üzere kapıların bizatihi kapanması gerekmektedir. Kapıların bizatihi kapanmasını sağlayan yaylı menteşelerdir.

Işyar servis merdivenlerinin koskocamanliği en az 65 cm olmalıdır. Ali katlı binalarda yangın merdiveni makroliği en az 90 cm, kaçış yolu makroliği ise 180 cm'den az olmamalıdır. Huzurevleri, konutlar, hastaneler ve amme binalarındaki yangın merdivenlerinin kapı genliği 120 cm'den Yangın Kapısı azca olmamalıdır.

Ayrıca, yangın kapıları normalde kilitlenmemiş durumda bulunmalı ve kolay açılabilir olmalıdır.

Fevkda yer meydan kriterlerin hepsini sağlayan binalar ıztırari olarak yangın merdiveni kullanmalıdır.

Bir öbür şpeş ise kapıların kendisinin kapanabilmesidir. Herhangi bir yardım olmadan kapı kendi halinde kapanmalı ve bu kapanmayı engelleyecek kuvvetin 40 Newton’dan okkalı olmaması gerekir.

Çıkış mesafelerinin bapdan düzenındığı yapı tasarruf sınıflarında, bir koridor mideindeki 2 yangın merdiveni arasındaki ara, evetğmurlama sistemi sıfır kuruluşlarda koridor uzunluğunun yarısından ve evetğmurlama sistemi olan konstrüksiyonlarda ise koridor uzunluğunun 1/3’ünden azca olanaksız.

Yeni yahut müstamel binalarda görebileceğiniz yangın merdiveni hangi kriterlere bakarak Yangın Merdiveni Kapısı üretilir, yangın merdiveni standartları nelerdir kabil soruların üstıtlarını tasa ediyor olabilirsiniz. İlgili merciler aracılığıyla kesifı bir şekilde denetimleri gerçekleştirilen yangın merdivenleri betonarme yapılara nazaran çok elan yeğni ve dayanıklı olan çelik malzemelerden üretilmektedir.

Göksu Kapı üretim alanlarında kompetan ekibimiz tarafından belirlenen yapıdaki Yangın Kapıları en güçlü kalite ve en muvafık yükselmek politikamıza yarar olacak şekilde üretilir.

TSE belgesi zorunluluğu aranmayan baplar, ucuz yangın çıkış kapısı olarak yeğleme edilebilir.

Yangın merdiveni imalatında kesinlikle her katta, Yangın Çıkış Kapısı resen kapanabilen yangın bapsı bulundurmak zorunludur.

Report this wiki page